کلینیک مهرا :: کم شنوایی شایع ترین شکل اختلال حسی در انسان است. در این مقاله به بیان جدیدترین راههای درمان کم شنوایی میپردازیم. هیچ درمان مبتنی بر دارو توسط سازمان غذا و دارو تایید نشده است و درمان بیشتر بر روی دستگاه هایی مانند سمعک مدرن و کاشت حلزون متکی است. در سال های اخیر، بیش از 100 جایگاه ژنتیکی با کم شنوایی مرتبط بوده و بسیاری از ژن های آسیب دیده شناسایی شده اند.
این درک از مسیرهای ژنتیکی که عملکرد شنوایی را تنظیم می کند، اهداف جدیدی را برای درمان دارویی این بیماری آشکار کرده است. علاوه بر این، رویکردهای مبتنی بر سلول های بنیادی و ژن درمانی، که ممکن است پتانسیل بازیابی یا حفظ عملکرد شنوایی را داشته باشند، در حال ظهور هستند.
درمان کم شنوایی از طریق برنامه ریزی مجدد سلولی
دانشمندان یک راه درمان کم شنوایی جدید کشف کرده اند. در این روش درمان کم شنوایی را از طریق برنامه ریزی مجدد و بازسازی سلولی بازیابی می کند.محققان یک قدم به بازگرداندن کم شنوایی حسی عصبی از طریق برنامه ریزی مجدد و بازسازی سلولی نزدیک تر شده اند. در صورت موفقیت، این بیوتکنولوژی به یک چالش پزشکی صدها ساله که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهد، تبدیل میشود.
نحوه عملکرد گوش و حس شنوایی
شنوایی یک فرآیند پیچیده و چند مرحله ای است، به این معنی که کم شنوایی می تواند دلایل متعددی داشته باشد. فرآیند شنوایی با ورود امواج صوتی به گوش خارجی از طریق کانال گوش آغاز می شود که پرده گوش را به لرزه در می آورد. سپس این ارتعاشات به استخوان های گوش میانی فرستاده می شود: مالئوس، اینکوس و رکابی.
عملکرد اصلی گوش میانی تقویت ارتعاشات صوتی و ارسال آنها به حلزون گوش داخلی است. دو نوع سلول موی حلزون وجود دارد: سلول های موی بیرونی و سلول های موی داخلی. سلولهای موی درونی گیرندههای حسی واقعی هستند و ۹۵ درصد از رشتههای عصب شنوایی که به سمت مغز میروند از این زیرجمعیت ناشی میشوند. انتهای سلولهای موی بیرونی تقریباً همه از آکسونهای وابران هستند که از سلولهای مغز به وجود میآیند.
آسیب سلول های مویی حلزون یک عامل مهم در کم شنوایی است.
انواع کم شنوایی
در کودکان، از هر 1000 نوزاد، 7 تا 10 نوزاد با کم شنوایی به دنیا می آیند که 90 درصد از کودکان ناشنوا از والدینی متولد می شوند که می توانند شنوایی داشته باشند. در میان جمعیت بالغ، حدود 25 درصد افراد در شنوایی مشکل دارند.
سه دسته کم شنوایی، کم شنوایی حسی عصبی، کم شنوایی انتقالی و کم شنوایی مختلط وجود دارد. آسیب شناسی ها یا انواع مختلفی از کاهش شنوایی وجود دارد که هر کدام به یک رویکرد منحصر به فرد برای درمان نیاز دارند.
کاهش شنوایی حسی عصبی
کم شنوایی حسی عصبی در اثر آسیب به گوش داخلی یا عصب شنوایی ایجاد می شود. معمولاً کاهش شنوایی حسی عصبی در اثر آسیب به سلولهای مویی در حلزون گوش ایجاد میشود که اغلب به دلیل افزایش سن، قرار گرفتن در معرض صدای بلند، آسیب، بیماری، مصرف دارو یا شرایط ژنتیکی ایجاد میشود. طبق تحقیقات جدید برای کم شنوایی ژنتیکی، بیماران نیاز به ژن درمانی یا ویرایش ژنوم دارند. در همین حال، کم شنوایی ناشی از سر و صدا یا ناشی از افزایش سن ممکن است به درمان دارویی، از جمله داروهای احیا کننده نیاز داشته باشد.
تا به امروز، هیچ درمانی برای کاهش شنوایی حسی عصبی وجود ندارد. با این حال، بسیاری از بیماران می توانند کم شنوایی خود را از طریق سمعک یا کاشت حلزون بهبود داده و مدیریت کنند.
انواع مختلفی از بهترین سمعک ها وجود دارد. تا همین اواخر رایج ترین و در دسترس ترین سمعک ها آنالوگ و نسخه ای بودند. با این حال، تاییدیههای اخیر FDA فروش سمعکهای بدون نسخه را مجاز کرده است که دسترسی را بیشتر کرده است. همچنین سمعک های جدید دیجیتال، هوشمند و فراهوشمند وارد بازار شده اند.
جدای از سمعک، برای برخی از بیماران، کاشت حلزون، یک وسیله کاشته شده با جراحی که سیگنالها را مستقیماً به مغز ارسال میکند، نیز ممکن است مفید باشد.
کم شنوایی انتقالی
کم شنوایی اانتقالی به دلیل انسداد و جرم در گوش خارجی یا میانی ایجاد می شود که از رسیدن امواج صوتی به سلول های موی داخلی جلوگیری می کند. این انسدادها ممکن است شامل جرم گوش، اجسام خارجی، مایع نهفته در گوش میانی، عفونت، ناهنجاری های اسکلتی یا آسیب پرده گوش باشد. برخی از موارد کم شنوایی انتقالی را می توان از طریق روشی برای رفع انسداد درمان کرد، مانند برداشتن جرم گوش یا جسم خارجی.
کم شنوایی مختلط ترکیبی از این دو شکل است.
کم شنوایی مرتبط با شیمی درمانی
کاهش شنوایی می تواند توسط شیمی درمانی از جمله سیس پلاتین ایجاد شود. بیماران همچنین ممکن است در معرض داروهای دیگری مانند آنتی بیوتیک ها، آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزید، کانامایسین و جنتامایسین قرار بگیرند. در دوزهای بالا، همه آنها به سلول های مویی گوش آسیب می رسانند.
دو استراتژی برای مدیریت کاهش شنوایی مرتبط با شیمی درمانی و سایر درمان های سرطان وجود دارد. استراتژی اول لزوما یک ابزار مدیریتی نیست، بلکه شامل جلوگیری از کاهش شنوایی ناشی از دارو است.
در مورد آنتی بیوتیک ها، ارائه دهندگان و پزشکان می توانند تمام تلاش خود را برای جلوگیری از مصرف آنتی بیوتیک با دوز بالا که ممکن است بر گوش داخلی تأثیر بگذارد، انجام دهند. با این حال، تحت شرایط خاص، هیچ راهی برای جلوگیری از استفاده یا تأثیر مؤثر دارو وجود ندارد.
برای همه افرادی که قبلاً دچار این کم شنوایی هستند، گزینه بهتر از طریق بازسازی سلولهای موی حسی گوش است. ما می دانیم که سیس پلاتین، یا آنتی بیوتیک های آمینوگلیکوزید، همه ترجیحاً به سلول های مویی شما آسیب می رسانند. سپس منجر به انحطاط سایر انواع سلول می شود. اما سلول های مو هدف اصلی هستند.
برنامه ریزی مجدد و بازسازی سلولی
مطالعه نشان میدهد که بسیاری از گونههای دیگر، از جمله پرندگان و ماهیها، بازسازی خود به خود سلولهای مویی دارند. با این حال، حلزون گوش پستانداران به طور خود به خود این سلول ها را بازسازی نمی کند.
تحقیقات بازسازی سلول های مو برای بیش از سه دهه مورد بررسی قرار گرفته است. با این حال، تا همین اواخر، تحقیقات بازسازی بر گوش داخلی حیوانات نوزاد یا جنین متمرکز بود. اگرچه محققان امیدوار بودند که به حیوانات بالغ نگاه کنند، اما رویکردهایی که در موشهای جوانتر بسیار خوب عمل کرد، در حیوانات مسنتر شکست خورد.
آخرین درمان کم شنوایی چیست؟
کاشت حلزون و استفاده از سمعک های پیشرفته و مدرن هوشمند و فراهوشمند بهترین درمان کم شنوایی است.
درمان جدید کم شنوایی ناگهانی چیست؟
FDA استفاده از اکسیژن درمانی هیپرباریک یا HBOT را برای کم شنوایی ناگهانی تایید کرده است. HBOT درمانی است که در آن فرد در حالی که در یک اتاق یا اتاق تحت فشار است، اکسیژن خالص تنفس می کند. برخی از موارد SSHL به دلیل اختلال در جریان خون در گوش داخلی ایجاد می شود. با این حال تا به امروز بهترین و در دسترس ترین درمان کم شنوایی استفاده از سمعک است.
3 نوع درمان کم شنوایی چیست؟
گزینه ها عبارتند از:
حذف جرم گوش. انسداد جرم گوش یکی از دلایل کم شنوایی است که قابل رفع است.
عمل جراحی.
سمعک. اگر کاهش شنوایی ناشی از آسیب به گوش داخلی باشد، سمعک می تواند مفید باشد.
کاشت حلزون.
سوالات متداول
کلینیک شنوایی سنجی و سمعک خوب در هفت تیر کجاست؟
یکی از بهترین کلینیک های سمعک در هفت تیر کلینیک مهرا میباشد.
چطور با کلینیک شنوایی سنجی و سمعک در شریعتی تماس بگیرم؟
کلینیک مهرا یکی از بهترین کلینیک شنوایی سنجی و سمعک در شریعتی است که از طریق بخش تماس با ما میتوانید با ما تماس بیگیرید.
آیا بهترین کلینیک شنوایی سنجی و سمعک در مطهری دارای تجهیزات مدرن است؟
کلینیک شنوایی سنجی مهرا بهترین کلینیک شنوایی سنجی و سمعک در تهران دارای تجهیزات مدرن و دستگاههای به روز میباشد.
تا به امروز در دسترس ترین، مطمئن ترین، مقرون به صرفه ترین و بهترین راه درمان کم شنوایی استفاده از سمعک میباشد. یکی از بهترین کلینیک سمعک در تهران کلینیک سمعک مهرا واقع در مرکز تهران سهروردی میباشد. راههای ارتباطی ::
02188740248-02188733901
[…] سمعک و کاشت حلزون هر دو روشهایی هستند که برای بهبود شنوایی افراد کم شنوا استفاده میشوند، اما با رویکردهای مختلف. در اینجا توضیحاتی درباره این دو روش ارائه میشود: […]