مجله مهرا:: افراد با کم شنوایی شدید در شنیدن گفتار دچار مشکل هستند و این موضوع در برقراری ارتباط با دیگران ، فعالیت های روزانه و حتی برخی موارد در گفتار این افراد تاثیر منفی میگذارد.به همین دلیل استفاده و خرید سمعک مناسب که بتواند این سطح از کم شنوایی را پوشش دهد بسیار حایز اهمیت است.در این مطلب میخواهیم راجع به بهترین سمعک برای کم شنوایی شدید صحبت کنیم.
کم شنوایی شدید
میزان کم شنوایی شدید در محدوده 71 تا 90 دسی بل است. کم شنوایی عمیق بیش از 90 دسی بل است. افراد مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق در شنیدن گفتار دچار مشکل می شوند، اگرچه می توانند صداهای بلند مانند هواپیما در حال بلند شدن است را بشنوند.
دانستنی های مهم درباره ی کم شنوایی
اختلال شنوایی یا کم شنوایی به کاهش در شنیدن صداها در درجات مختلف اشاره دارد.
علائم
ممکن است خفیف، متوسط، شدید یا عمیق باشد. یک فرد با کم شنوایی خفیف ممکن است در درک گفتار دچار مشکل شود، به خصوص اگر سر و صدای زیادی در اطراف وجود داشته باشد، در حالی که افراد با کم شنوایی متوسط بدون سمعک در درک گفتار دچار مشکلات زیادی هستند.
افراد با کم شنوایی شدید برای برقراری ارتباط با دیگران بیشتر لب خوانی می کنند. افرادی که کم شنوایی عمیق دارند معمولا چیزی نمی شنوند و می توانند کاملاً متکی به لب خوانی یا زبان اشاره باشندبه همین دلیل تهیه و خرید بهترین سمعک برای افراد با کم شنوایی شدید از اهمیت بالایی برخوردار است.
در ایالات متحده، حدود 15 درصد از افراد بالای 18 سال مقادیری از کم شنوایی را گزارش می کنند.
علل
برخی از بیماری ها یا شرایطی که می توانند باعث کم شنوایی شوند عبارتند از:
- آبله مرغان
- سیتومگالوویروس
- اوریون
- مننژیت
- بیماری سلول داسیشکل
- سیفلیس
- بیماری لایم
- دیابت، زیرا مطالعات نشان داده است که افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به نوعی از دست دادن شنوایی هستند
- درمان سل (TB)، مصرف استرپتومایسین، که اعتقاد بر این است که یک عامل خطر کلیدی است
- کم کاری تیروئید
- آرتروز
- برخی از سرطان ها
- نوجوانان در معرض دود دست دوم
- و…
انواع کم شنوایی
1) کم شنوایی انتقالی
این بدان معنی است که ارتعاشات از گوش خارجی به گوش داخلی، به ویژه حلزون گوش عبور نمی کنند. این نوع ممکن است به دلایل زیادی رخ دهد، از جمله:
- تجمع بیش از حد جرم گوش
- بسته شدن مجرای گوش
- عفونت گوش همراه با التهاب و تجمع مایعات
- پارگی پرده گوش
- عملکرد نادرست استخوانچه ها
- بیماری های گوش میانی و تومور های گوش میانی
عفونت گوش می تواند بافت اسکار را به جا بگذارد که ممکن است عملکرد پرده گوش را کاهش دهد. استخوانچه ها ممکن است در نتیجه عفونت، ضربه یا جوش خوردن با هم در شرایطی به نام آنکیلوز دچار اختلال شوند.
2) کم شنوایی حسی عصبی
کاهش شنوایی در اثر اختلال عملکرد گوش داخلی، حلزون گوش، عصب شنوایی یا آسیب مغزی ایجاد می شود.
این نوع کم شنوایی به طور معمول به دلیل سلول های مویی آسیب دیده در حلزون گوش است. با افزایش سن انسان، سلول های مویی بخشی از عملکرد خود را از دست می دهند و شنوایی ضعیف می شود.
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صداهای بلند، به ویژه صداهای با فرکانس بالا، یکی دیگر از دلایل رایج آسیب سلول های مویی است. سلول های مویی آسیب دیده را نمی توان جایگزین کرد. در حال حاضر، تحقیقات به دنبال استفاده از سلول های بنیادی برای رشد سلول های موی جدید است.
کم شنوایی حسی عصبی ممکن است در نتیجه ناهنجاری های مادرزادی، عفونت گوش داخلی یا ضربه به سر و… رخ دهد.معمولا این افراد همراه کم شنوایی وزوز گوش هم دارند.
3) کم شنوایی آمیخته
این ترکیبی از کاهش شنوایی انتقالی و حسی عصبی است. عفونت های طولانی مدت گوش می تواند هم به پرده گوش و هم به استخوانچه ها آسیب برساند. گاهی اوقات، مداخله جراحی ممکن است شنوایی را بازیابی کند، اما همیشه موثر نیست.
کم شنوایی و گفتار
از دست دادن شنوایی بسته به شدت و زمانی که روی می دهد، می تواند بر توانایی گفتار تأثیر بگذارد.
افرادی که کم شنوایی را تجربه می کنند، بسته به اینکه چه زمانی رخ می دهد و چه مدت طول می کشد تا ایجاد شود، با چالش های مختلفی روبرو می شوند. آنها ممکن است مجبور شوند با تجهیزات جدید آشنا شوند، تحت عمل جراحی قرار گیرند، زبان اشاره و لب خوانی را یاد بگیرند و از وسایل ارتباطی مختلف مانند سمعک استفاده کنند.
احساس انزوا یک مشکل رایج است که گاهی اوقات می تواند منجر به افسردگی و تنهایی شود.همچنین موجب بالا رفتن ریسک ابتلا آلزایمر ومشکلات شناختی شود. این وضعیت همچنین ممکن است برای اعضای خانواده، عزیزان و دوستان نزدیک که باید با کم شنوایی سازگار شوند، چالش هایی ایجاد کند.
ارتباط نادرست می تواند بر روابط، نه تنها برای فرد کم شنوایی، بلکه همچنین برای افراد اطراف او فشار وارد کند.
کم شنوایی حسی عصبی غیر قابل درمان است. زمانی که سلول های مویی حلزون صدمه دیده باشند، قابل ترمیم نیستند. با این حال،سمعک می تواند به بهبود کیفیت زندگی کمک کند و تا حد زیادی شنوایی را بهبود بخشد.بنابراین انتخاب بهترین سمعک برا کم شنوایی شدید بسیار حایز اهمیت است .
بهترین سمعک کم شنوایی شدید
بهترین سمعک مناسب کم شنوایی شدید که این میران کم شنوایی را پوشش میدهد معمولا سمعک های پشت گوشی هستند که متناسب با درصد کم شنوایی قدرت سمعک ها هم متفاوت است.از جمله بهترین برند های سمعک پشت گوشی میتوان به موارد زیر شاره کرد :
- اتیکن
- فوناک
- زیمنس
- برنافون
اشاره کرد.برای تهیه سمعک مناسب کم شنوایی شدید حتما باید به کلینیک های معتبر شنوایی سنجی و سمعک مراجعه کرد تا بعد از معاینه و انجام تست های شنوایی متناسب با نیاز هر فرد سمعک مناسب فرد تجویز شود.
آیا سمعک نامرئی برای کم شنوایی شدید مناسب است؟
با توجه به اینکه کم شنوایی شدید به کم شنوایی که بالای 70% باشد اطلاق میگردد. سمعک های داخل گوشی و سمعک نامرئی به دلیل قدرت پایینتر رسیور و قطعات داخلی نسبت به سمعک پشت گوشی، قابلیت جبران این میزان کم شنوایی را ندارد.
شما میتوانید جهت تهیه و خرید سمعک در انواع مختلف و برند های مختلف سمعک، در محدوده عباس آباد، سهروردی با دسترسی آسان به خیابان شریعتی، مطهری، سید خندان، رسالت، سبلان، یوسف آباد، خیابان بهار و… به کلینیک مهرا مراجعه کنید.
کلینیک سمعک مهرا با کادری مجرب با بیش از هزاران تجویز موفق سمعک جهت انجام تست های شنوایی و تجویز سمعک مناسب در خدمت شما عزیزان است.
دیدگاه شما