گوش درد چیست؟

مجله مهرا :: اغلب افراد حداقل یکبار در طول زندگی گوش درد ، عفونت گوش ، گوش درد عصبی و یا گوش درد ناشی از کرونا یا آنفولانزا وسرما خوردگی را تجربه کرده اند و به دنبال علت درد گوش، درمان گوش درد به خصوص درمان خانگی گوش درد  بوده اند.گوش درد هم در کودکان و هم در بزرگسالان اتفاق میفتد. درمان گوش درد کودکان را باید جدی گرفت.

گوش درد چیست؟

درد در یک یا هر دو گوش می‌تواند به دلایل زیادی رخ دهد، برخی از آن‌ها به‌طور کلی به گوش مربوط نمی‌شوند.شایع‌ترین دلیل درد گوش اختلال عملکرد شیپور استاش است که منجر به التهاب گوش میانی یا عفونت گوش میشود.

گوش میانی حفره‌ای کوچک و پُر از هواست که درست پشت پرده گوش قرار دارد. به‌طور معمول، هوا از لوله استاش وارد گوش میانی می‌شود و فشار بین گوش میانی و گوش خارجی را متعادل می‌کند. لوله استاش همچنین مایع را از گوش میانی خارج می‌کند. وقتی این لوله مسدود می‌شود و هوا و مایع نمی‌توانند آزادانه جریان پیدا کنند، فشار در گوش ایجاد می‌شود و باعث درد می‌شود.

گوش درد چیست؟

علل گوش درد

عفونت ­های گوش شایع‌­ترین علل درد گوش هستند. هنگامی که گوش عفونی می­‌شود، التهاب و تجمع فشار باعث دردی می­‌شود که ممکن است شدید باشد و منجر به آسیب یا پارگی پرده گوش میشود.

افراد مبتلا به عفونت گوش اغلب علائم دیگری مانند فشار سینوس یا گلودرد دارند. زیرا عفونت‌­های مناطق نزدیک ممکن است گوش را تحت تاثیر قرار دهند. همچنین عفونت گوش ممکن است بیماری‌ای جداگانه باشد. بیشتر عفونت‌­های گوش باکتریایی هستند نه ویروسی.

گوش درد همیشه ناشی از عفونت گوش نیست. سایر بیماری­‌ها نیز ممکن است باعث درد در گوش شوند.

عوامل دیگر عبارتند از:

درد راجعه:ممکن است ناشی از عفونت یا التهاب در نقاط دیگر بدن باشد. برای نمونه، ممکن است دندان درد یا اختلال در عملکرد مفصل فکی­-گیجگاهی (TMJ) باعث درد در گوش شود.
النهاب پوستی: اگر در داخل یا اطراف گوش قرار دارند.
واکنش­‌های آلرژیک: این­ واکنش ممکن است ناشی از طیف وسیعی از موارد مانند صابون، شامپو یا گوشواره باشند.
آب: در صورت گیر کردن آب در مجرای گوش ممکن است باعث درد شود.
فشار: تغییرات ارتفاع یا مسافرت های طولانی و شیرجه در آب می‌­تواند در فشار داخل گوش‌­ها تاثیر گذارد. آن معمولا خودبه‌خود برطرف می­‌شود و اغلب با احساس گرفتگی و درد همراه است.
در صورت عدم درمان، عفونت­‌های گوش می‌­توانند به فک و استخوان پشت گوش (ماستویید)گسترش یابند. آن­‌ها همچنین ممکن است به خود گوش آسیب برسانند و منجر به پارگی پرده گوش ، آسیب به ساختار گوش میانی و کم شنوایی شود.

اگر درد شدید باشد و همراه با تب بالا باشد یا همراه با کم­ شنوایی باشد، باید فوری به پزشک مراجعه و جهت ارزیابی و تست های شنوایی به کلینیک شنوایی سنجی  مراجعه کنید.

10 درمان خانگی برای گوش ‏درد

داروهای بدون نسخه

داروهای ضدالتهابی‌غیراستروئیدی (NSAID) می‌‏توانند به‏‌طور موقت در درمان درد گوش موثرند و میتوانند آنرا کاهش دهند. افرادی که به دنبال درمان گوش درد هستند می‏‌توانند موارد زیر را امتحان کنند:

ایبوپروفن
استامینوفن
آسپیرین
مهم است که به یاد داشته باشید که دادن آسپیرین به نوزادان و خردسالان بی‏‌خطر نیست. این به دلیل خطر بیماری کشنده‏ بالقوه‏ به‌نام سندرم ری (Reye’s syndrome) است.

سازمان غذا و دارو ایالات متحده (FDA) توصیه می‏‌کند که والدین پیش از دادن داروی بدون نسخه به کودک زیر 2 سال، با پزشک مشورت کنند.

درمان گوش درد با گرما

گرمای پد گرم­کن برقی یا کمپرس گرم یا حوله گرم می­‌تواند التهاب و درد گوش را کاهش دهد.

پد گرم را به‌­مدت 20 دقیقه روی گوش قرار دهید. برای نتیجه بهتر پد گرم باید روی گردن و گلو باشد.

پد گرم­کن نباید به‌­طور غیرقابل تحملی گرم باشد. هرگز نباید با پد گرم­کن بخوابید، یا اجازه ندهید کودک بدون نظارت بزرگسالان از کمپرس گرم استفاده کند.

سرما

کمپرس سرد می‌­تواند به تسکین درد گوش کمک کند.
سعی کنید یخ را در حوله‌­های کاغذی بپیچید یا کمپرس سردی را فریز کنید و سپس آن را با پارچه نرم بپوشانید. آن را به مدت 20 دقیقه روی گوش و ناحیه زیر گوش نگه دارید.

سرما نباید اذیت کند و والدین هرگز نباید یخ را به‌­طور مستقیم روی پوست فرزندان خود قرار دهند.

قطره­ درمان گوش درد

قطره ­های گوش می‌­توانند فشار ناشی از مایع و جرم گوش را کاهش دهند.

شما باید دستورالعمل­‌ها را با دقت بخوانید و پیش از استفاده از قطره گوش با پزشک مشورت کنید.

قطره‌­های گوش نمی‌­توانند جایگزین قطره گوش با نسخه­ یا آنتی­‌بیوتیک­‌ها شوند، بنابراین شما باید فقط چند روز از آن­‌ها استفاده کنید. در صورت بازگشت علائم، باید به پزشک مراجعه کنید.

به‌یاد داشته باشید که نباید از قطره­‌های گوش در کودکانی  که لوله­‌های تهویه (V.T) در گوش آن‌­ها قرار دارد یا افرادی که دچار پارگی پرده گوش هستند،استفاده شود.

درمان گوش درد

ماساژ و درمان گوش درد

ماساژ ملایم می­‌تواند به درد گوشی که از فک یا دندان­‌ها منتشر می­‌شود یا باعث سردرد تنشی می­‌شود، کمک کند.

شما می­‌توانید ناحیه حساس و همچنین ماهیچه­‌های اطراف را ماساژ دهید. برای نمونه، اگر ناحیه پشت می­‌کند، سعی کنید ماهیچه‌­های فک و گردن را ماساژ دهید.

ماساژ همچنین ممکن است به درد ناشی از عفونت کمک کند.

با استفاده از حرکت رو به پایین، فشار را از پشت گوش‌­ها و تا پایین گردن شروع کنید.
در ادامه اعمال فشار به سمت پایین، به سمت جلوی گوش­‌ها حرکت کنید.
این نوع ماساژ ممکن است به تخلیه مایع اضافی از گوش­‌ها کمک کرده و از بدتر شدن درد جلوگیری کند.

درمان گوش درد با سیر

سیر از دیرباز در طب سنتی برای تسکین درد استفاده می­‌شده است. برخی تحقیقات نشان می­‌دهند که دارای خواص ضدمیکروبی است که می­‌تواند با عفونت مبارزه کند.

شما نباید آن را به‌جای آنتی‌­بیوتیک­‌هایی که پزشک توصیه می‌کند، استفاده کنید. در عوض، افزودن سیر به رژیم آنتی­‌بیوتیکی برای تسریع تسکین را در نظر بگیرید.

درمان با پیاز

پیاز نیز مانند سیر می‌­تواند به مبارزه با عفونت و کاهش درد کمک کند. سیر نیز جایگزین داروهایی تجویزی پزشک نمی‌شود.

مکیدن

مکیدن می­‌تواند به کاهش فشار در لوله‌­های استاش کمک کند و تا حدودی تسکین­‌دهنده باشد.

نوزادانی که شیرخوار هستند در صورتی که به‌­طور مرتب اجازه داشته باشند و تشویق شوند که شیر بخورند، ممکن است احساس بهتری داشته باشند. بزرگسالان و کودکان می­‌توانند از آب­نبات سفت یا آب‌نبات‌های مکیدنی استفاده کنند.

شیر مادر

شیر مادر دارای خواص ضدمیکروبی است و به تسکین درد گوش نوزاد کمک می‌کند. برخی تحقیقات نشان می­‌دهد که شیر مادر بر اساس میکروب‌هایی که نوزاد در معرض آن‌­ها قرار دارد تغییر می‌­کند.

این بدان معناست که شیر مادر بیشتر در نوزادان موثر است.نوزادان و کودکان باید به شیر خوردن ادامه دهند تا بیشترین بهره را از شیر مادر ببرند.

شست و شوی بینی

اگر علت گوش درد عفونت سینوسی باشد شست و شوی بینی میتواند به کاهش درد آن کمک کند.

چرا گوش سوت میکشد؟

از جمله عواملی که باعث سوت کشیدن گوش میشود میتوان به کم شنوایی گوش، عفونت گوش، وجود جرم گوش، پارگی پرده گوش، وزوز گوش با منشا ناشناخته اشاره کرد. همچنین مشکلات عروقی، اختلال تیروئید، آسیب مهره های گردنی، عدم تعادل هورمون ها و فاکتورهای خونی، مشکلات مفصل فک، عفونت دندان، فلج بلز، آسیبهای جمجمه ای و ضربه به سر، دیابت و فشار خون بالا و… اشاره کرد.

چرا گوش عفونت میکند؟

گوش‌ها ممکن است به دلایل مختلفی عفونت کنند. برخی از این دلایل عبارتند از:

1. عفونت‌های باکتریایی یا ویروسی: عفونت‌های باکتریایی مانند التهاب گوش خرجی و میانی معمولاً از عواملی مانند آلودگی هوا یا تماس با باکتری‌ها ناشی می‌شوند. همچنین ویروس‌ها می‌توانند عفونت گوش را ایجاد کنند.

2. ترشحات بیش از حد: تولید بیش از حد ترشحات گوش، مثلاً به دلیل آلرژی‌ها یا آلودگی، می‌تواند باعث ایجاد محیط مناسب برای رشد باکتری‌ها شود.

3. آسیب: آسیب به پوست گوش می‌تواند باعث ورود باکتری‌ها به داخل گوش شود و عفونت را به وجود آورد.

4. آلودگی محیط: تماس با اشیاء آلوده می‌تواند باعث انتقال باکتری‌ها به گوش شود، مانند استفاده از گوشواره‌های آلوده یا استفاده از وسایل شناور مشترک در استخرها.

آیا استفاده از سمعک باعث گوش درد میشود؟

در بعضی موارد در صورت پر شدن جرم گوش در کانال، خشکی کانال گوش، عفونت گوش خارجی، حساسیت به جنس پوسته و قالب سمعک و…ممکن است فرد درد را تجربه کند.به همین دلیل افرادی که از سمعک استفاده میکنند باید به صورت دوره ای توسط متخصص شنوایی و سمعک معاینه و ویزیت شوند.

آیا سمعک نیاز به تمیز شدن دارد؟

بله. سمعک باید به صورت مداوم بررسی و تمیز شود. در بسیاری از موارد کثیف شدن سمعک باعث پایین آمدن کارآیی و حتی خراب شدن سمعک میشود.

چرا سمعک سوت میکشد؟

سوت کشیدن سمعک یکی از نشانه های آسیب سمعک، نفوذ جرم گوش به داخل سمعک، بد گذاشتن سمعک در گوش است.همچنین نشان دهنده نیاز به تنظیم مجدد، اشکال در اتصالا داخلی و سیم کشی یا نیاز به قالب گیری مجدد از گوش است.

جهت مشاوره و دریافت نوبت تست های ارزیابی شنوایی و یا تجویز سمعک با مرکز شنوایی سنجی و سمعک مهرا تماس حاصل فرمایید و یا از صفحه اصلی سایت به صورت اینترنتی نوبت دریافت نمایید.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *