سکته گوش چیست

کلینیک مهرا :: یکی از مشکلاتی که امروزه بسیار زیاد شده است کم شنوایی ناگهانی به خصوص در یک گوش است که سکته گوش نامیده میشود. یکی از مهم ترین عواملی که در سکته گوش باید بسیار مورد توجه قرار داد درمان زودهنگام سکته گوش به خصوص در 72 ساعت اول میباشد. بعضی افراد پس از سکته گوش ممکن است دچار کم شنوایی دائمی شوند. در این صورت این افراد باید از سمعک استفاده کنند.

سکته گوش یا کاهش ناگهانی شنوایی چیست؟

از دست دادن ناگهانی شنوایی حسی-عصبی (شنوایی داخلی) ، که به صورت معمول به عنوان سکته گوش شناخته می شود، کاهش ناگهانی و ناشناخته شنوایی است که یا به طور کامل یکجا یا در مدت چند روز رخ می دهد. سکته گوش اغلب تنها یک گوش را تحت تأثیر قرار می دهد.
افراد مبتلا به سکته گوش عموماً هنگام بیدار شدن صبح از این کاهش شنوایی مطلع می شوند. برخی افراد هنگام شنیدن گفتار مانند استفاده از تلفن یا تماشای تلوزیون متوجه میشوند.دیگران یک صدای بلند و هشدار دهنده را قبل از اینکه شنوایی خود را از دست دهند ، متوجه می شوند.

علائم سکته گوش چیست ؟

مهمترین علامت سکته گوش از دست دادن ناگهانی شنوایی اغلب در یک گوش است .

افراد مبتلا به سکته گوش ممکن است یک یا چند علامت دیگر را تجربه کنند :

احساس پر بودن گوش، سرگیجه و یا صدا در گوش خود مانند زنگ زدن .

گاهی اوقات، افراد مبتلا به سکته گوش به دلیل فکر کردن که کاهش شنوایی آنها ناشی از آلرژی ها، عفونت سینوس، پر شدن گوش با جرم گوش یا مشکلات معمول دیگر است، به پزشک مراجعه نمی کنند. با این حال، شما باید علائم کاهش ناگهانی شنوایی را به عنوان یک وضعیت اورژانس پزشکی در نظر بگیرید و بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. اگرچه تعدادی از افراد مبتلا به سکته گوش به طور اتفاقی بخشی یا تمام شنواییشان بهبود می یابد، اما درصد بالایی از بیماران نیاز به درمان زودهنگام و سریع دارند و تأخیر در تشخیص و درمان سکته گوش می تواند باعث کاهش کارآیی درمان ، عدم  درمان و بازگشت شنوایی شود.

دریافت درمان به موقع بطور قابل توجهی احتمال بازیابی حداقل بخشی از شنوایی شما را افزایش می‌دهد. کارشناسان برآورد می‌کنند که هر ساله بین یک تا شش نفر از هر ۵۰۰۰ نفر از کم شنوایی ناگهانی حسی عصبی رنج می‌برند، اما تعداد واقعی موارد جدید ناشنوایی ناگهانی حسی عصبی هر سال می‌تواند بسیار بیشتر باشد زیرا اغلب ناشنوایی ناگهانی حسی عصبی تشخیص داده نمی‌شود. ناشنوایی ناگهانی حسی عصبی می‌تواند در هر سنی اتفاق بیفتد، اما بیشتر بر افراد بالغ در سنین پایانی ۴۰ و سالهای اولیه ۵۰ تأثیر می‌گذارد.

علل سکته گوش چیست ؟

انواع اختلالاتی که بر گوش تأثیر می‌گذارد می‌تواند منجر به سکته گوش شود، اما تنها حدود 10 درصد از افراد مبتلا به این حالت دلیل قابل شناسایی دارند.دریافت درمان به موقع به شدت احتمال بهبود حداقلی از شنوایی شما را افزایش می‌دهد.

بعضی از این علل سکته گوش عبارتند از:

عفونت ، ضربه به سر ، مشکلات گردش خون ،بیماری خود ایمنی ، اختلالات نورولوژیک مثل ام اس ، اختلالات گوش داخلی مثل منییر ، عوارض دارویی مثل داروهای درمان سرطان و عفونت های شدید و مشکلات ویروسی است.

بیشتر این علل با شرایط پزشکی دیگر یا علائمی همراه هستند که به تشخیص درست کمک می‌کنند. یک عامل دیگر که باید در نظر گرفته شود این است که آیا از دست دادن شنوایی در یک یا هر دو گوش رخ می‌دهد. به عنوان مثال، اگر از دست دادن شنوایی ناگهانی فقط در یک گوش رخ دهد، باید تومورهای روی عصب شنوایی به عنوان علت مورد بررسی قرار گیرند. بیماری خود ایمنی ممکن است باعث از دست دادن شنوایی ناگهانی در یک یا هر دو گوش شود که با علائم دیگر آن بیماری همراه است.

علل سکته گوش

سکته گوش چطور تشخیص داده میشود ؟

اگر شما علائم سکته گوش و کم‌شنوایی ناگهانی دارید، پزشک شما باید کم‌شنوایی انتقالی را که ناشی از مانعی در گوش است مانند جرم گوش  بررسی کند . سپس پزشک شما باید تستی به نام اودیومتری را در عرض چند روز از آغاز علائم انجام دهد تا هر نوع کم‌شنوایی حسی را شناسایی کند. با ادیومتری تون خالص ، پزشک شما می‌تواند اندازه‌گیری کند که چگونه بلندی فرکانس‌ها یا طنین‌های مختلف باید باشد تا قبل از شنیدن آن‌ها بتوانید آن‌ها را بشنوید. یکی از علائم کم‌شنوایی ناگهانی می‌تواند از دست رفتن حداقل ۳۰ دسی‌بل (دسی‌بل معیاری برای شدت صدا است) در سه فرکانس متصل در عرض ۷۲ ساعت باشد. این کاهش مثلاً باعث می‌شود صحبت در گفتگوی عادی مثل یک زمزمه به نظر برسد. بیماران ممکن است تغییرات ناگهانی و ظریف‌تر در شنوایی خود داشته باشند و ممکن است با تست‌های دیگر تشخیص داده شوند.
اگر شما با سکته گوش تشخیص داده می‌شوید، پزشک شما احتمالاً تست‌های تکمیلی را برای سعی در تعیین علت اساسی برای سکته گوش تجویز خواهد کرد. این تست‌ها ممکن است شامل آزمایش خون، تصویربرداری (معمولاً تصویربرداری با تشدید مغناطیسی، یا MRI) و تست تعادل باشد.

چگونه سکته گوش درمان می‌شود؟

معمولاً درمان شایع‌ترین نوع سکته گوش ، به ویژه زمانی که علت آن نامعلوم است، با استفاده از کورتیکواستروئیدها صورت می‌گیرد. استروئیدها می‌توانند درمان بسیاری از اختلالات را انجام دهند و معمولاً با کاهش التهاب، کاهش تورم و کمک به بدن در مقابله با بیماری عمل می‌کنند. قبلاً، استروئیدها به صورت قرص مصرف می‌شدند. در سال 2011، یک آزمایش بالینی تحت حمایت NIDCD نشان داد که تزریق مستقیم استروئیدها از طریق از طریق پرده گوش به اندازه استروئیدهای خوراکی موثر است. پس از این مطالعه، پزشکان شروع به تجویز تزریق مستقیم استروئیدها به گوش کردند؛ دارو وارد گوش داخلی می‌شود. این تزریقات می‌تواند در مطب بسیاری از متخصصان گوش و حلق و بینی انجام شود و گزینه مناسبی برای افرادی است که نمی‌توانند استروئیدهای خوراکی مصرف کنند و یا می‌خواهند عوارض جانبی آن‌ها را از بین ببرند.

برای بهترین تأثیر، استروئیدها باید در اسرع وقت استفاده شوند و حتی ممکن است پیش از دریافت نتایج آزمایشات توصیه شوند. درمانی که بیش از دو تا چهار هفته تأخیر داشته باشد، احتمال کاهش نتیجه بخشی درمان وابتلا به کم شنوایی دائمی را افزایش می‌دهد.
اگر پزشک شما علت پنهان کم شنوایی ناگهانی یا سکته گوش شما را کشف کند، ممکن است نیاز به درمان‌های تکمیلی داشته باشید. به عنوان مثال، اگر کم شنوایی ناگهانی یا سکته گوش ناشی از عفونت باشد، پزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک تجویز کند. اگر شما داروهایی مصرف کرده‌اید که برای گوش سمی هستند ، ممکن است به شما توصیه شود که به داروی دیگری تغییر دهید. یک بیماری خودایمنی باعث کم شنوایی شده باشد، پزشک ممکن است داروهایی را که سیستم ایمنی را سرکوب می‌کنند تجویز کند.
اگر کم شنوایی شما شدید باشد، به درمان پاسخ ندهد و یا در هر دو گوش رخ دهد، پزشک ممکن است توصیه کند که از سمعک (برای افزایش بلندی صدا) استفاده کنید

تحقیقاتی که درباره سکته گوش انجام شده چیست؟

از آنجایی که بسیار کمی درباره علل بیشتر موارد سکته گوش یا کاهش شنوایی ناگهانی اطلاعات داریم، محققان در حال بررسی انواع مختلف، عوامل خطر و علل سکته گوش هستند. به عنوان مثال، محققان در حال بررسی تغییرات در گوش داخلی، مانند اختلال در جریان خون یا التهاب، که ممکن است به کاهش شنوایی منجر شوند هستند. همچنین، محققان در حال آزمون روش‌های جدید برای استفاده از تصویربرداری به منظور تشخیص سکته گوش و شناسایی عوامل و علل ممکن آن هستند. محققانی که از منابع NIDCD حمایت می‌شوند، نیز در تلاشند تا روش‌های بهبود یافته‌ای برای تزریق داروها به گوش داخلی از طریق تزریقات تیمپانیک ارائه دهند. دانشمندان در حال توسعه روش‌هایی برای تزریق داروها به داخل گوش داخلی با سرنگ هایی هستند که می‌توانند به آرامی دارو را آزاد کنند. این امکان را به پزشکان می‌دهد تا یک تزریق واحد از داروی به آرامی آزاد شونده را به جای چندین تزریق داروی سریع آزاد شونده به گوش انجام دهند. یک تیم دیگر از دانشمندان نیز در حال مطالعه استفاده از مغناطیس برای پرتاب ذرات حاوی دارو به داخل گوش داخلی و انتشار دارو به صورت یکنواخت و مؤثرتر است.

سمعک در درمان سکته گوش

سوالات متداول

آیا سمعک برای درمان سکته گوش موثر است ؟

برای اکثر بیمارانی که بهبودی سکته گوش اتفاق نمی افتد، استفاده از سمعک اغلب بهترین درمان است. کاشت حلزون ممکن است برای بیماران SSHL با کم شنوایی شدید تا عمیق در نظر گرفته شود.

بهترین درمان کم شنوایی ناگهانی چیست؟

به طور کلی پذیرفته شده است که استروئیدها (کورتیزون) که به صورت خوراکی طی 1 تا 2 هفته مصرف می شوند، تنها سودمندترین درمان برای کاهش شنوایی ناگهانی هستند، اگرچه در هر مورد منجر به بهبود نمی شوند. گاهی اوقات یک دوز اضافی (“تقویت کننده”) از استروئیدها مستقیماً به گوش تزریق می شود.

آیا سکته گوش قابل درمان است؟

سکته گوش در بعضی موارد قابل برگشت است.این زمانی اتفاق می افتد که تمام یا بخشی از شنوایی خود را به یکباره یا در طی چند روز از دست بدهید. حدود نیمی از افراد مبتلا به این عارضه شنوایی درمان خود را بازیابی می کنند. معمولا در یک یا دو هفته بهتر می شود. می توان آن را با قرص یا تزریق کورتیکواستروئیدی درمان کرد.اما در بعضی موارد هم برگشت ناپذیر است.

درمان جدید سکته گوش یا کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی چیست؟

FDA استفاده از اکسیژن درمانی هیپرباریک یا HBOT را برای این بیماری تایید کرده است. HBOT درمانی است که در آن فرد در حالی که در یک اتاق یا اتاق تحت فشار است، اکسیژن خالص تنفس می کند. برخی از موارد SSHL به دلیل اختلال در جریان خون در گوش داخلی ایجاد می شود.

آیا در سکته گوش شنوایی می تواند برگردد؟

مهمترین نکته اقدام سریع برای درمان است.کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی یا سکته گوش بالقوه برگشت پذیر است.معمولا در این موارد یک یا دو هفته بهتر می شود. حدود نیمی از افراد مبتلا به این عارضه شنوایی خود را بازیابی می کنند، اما گاهی اوقات به طور کامل برگشت نمی کند.

آیا جرم گوش می تواند باعث کاهش شنوایی ناگهانی شود؟

به عنوان یک قاعده کلی، جرم گوش به طور طبیعی از مجرای گوش شما خارج می شود. اما مواقعی وجود دارد که موم در مجرای گوش نهفته می شود یا در مجرای گوش گیر می کند. این انسداد می تواند باعث از دست دادن ناگهانی شنوایی در یک یا هر دو گوش شود و مانع از توانایی امواج صوتی برای عبور از کانال گوش به پرده گوش شود.

چگونه بفهمیم کم شنوایی دائمی است یا موقت؟

اینها شامل ادیومتری تون خالص، تست دیاپازون ، تست شنوایی ABR ، تست هدایت استخوان، تست گفتار ، دریافت گفتار، و تست تشخیص کلمه است. بسیاری از این آزمایشات برای رد کردن کم شنوایی دائمی و شناسایی منبع کم شنوایی موقت انجام می شود.

آیا وزوز گوش ناشی از کم شنوایی ناگهانی از بین می رود؟

کم شنوایی ناشی از سکته گوش در 70 درصد بیماران با وزوز گوش همراه است. که با استفاده از سمعک و روش های نوین امکان درمان وجود دارد.

آیا تمریناتی برای بهبود کم شنوایی و درمان سکته گوش وجود دارد؟

شناسایی، جداسازی و تمرکز بر روی هر صدا به صورت جداگانه کمک کننده است. تمرین کنید که آن صدا را از دیگران حذف کنید و شنوایی خود را تنها روی آن متمرکز کنید. سعی کنید منبع صدا را با چشمان بسته و تنها از طریق شنیدن پیدا کنید. این کار را برای هر نوع صدا تا زمانی که می توانید تکرار کنید.

برای دریافت مشاوره و نوبت میتوانید. از بهترین کلینیک سمعک در تهران کلینیک شنوایی سنجی و سمعک مهرا واقع در سهروردی ، عباس آباد با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید. ::

02188740248

02188733901

‫5/5 ‫(1 نظر)

1 دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *