درمان لکنت کودکان

مجله مهرا :: یکی از اختلالات شایع گفتاری که در سنین 2 تا 5 سال رخ می دهد، لکنت زبان در کوکان است و درمان لکنت در کودکان مهم ترین دغدغه خانواده ها است. با وجود این اختلال کودک نمی تواند، کلمات، هجاها یا صداها را به راحتی تلفظ کند.ناروانی طبیعی که در سنین پایین ایجاد می شود با افزایش سن از بین می رود. ولی برخی از آن ‌ها نیاز به درمان دارد.

لکنت زبان شدت ‌های مختلفی دارد. برخی از کودکان، زمان صحبت کردن در جمع، لکنت بیشتری دارند که این امر می تواند، ناشی از استرس وارد شده به آن‌ ها باشد. اگر می خواهید با علت ‌های این عارضه و روش ‌های درمان آن آشنا شوید، تا انتها با ما همراه باشید.

علل به وجود آمدن لکنت زبان

متخصصان هنوز به صورت کاملا دقیق نتوانسته اند، علت لکنت زبان را مشخص کنند. آن ‌ها عوامل زیر را سبب اختلالات گفتاری می دانند:

علل به وجود آمدن لکنت زبان در کودکان

  • ژنتیک

اغلب متخصصان بر این باور هستند که لکنت زبان ریشه در ژنتیک افراد دارد. تحقیقات نشان داده که حدود 60 درصد کودکانی که به این عارضه مبتلا هستند، یک عضو نزدیک در خانواده آن‌ ها نیز لکنت زبان داشته است.

 

  • عوامل عصبی

وجود عوامل عصبی مانند استرس، فشارهای روانی، فشارهای والدین بر کودک و… عامل مهمی برای به وجود آمدن لکنت زبان در کودکان است.

  • تاخیر در گفتار

معمولا کودکانی که در گفتار  تاخیر دارند ، بیشتر از سایر کودکان به عارضه لکنت زبان مبتلا می شوند.این کودکان معمولا درک بالایی دارند اما گفتار |آن ها متناسب با سنشان نیست.

5 روش مهم کاهش لکنت زبان در کودکان

لکنت زبان در سنین 18 ماهگی تا 2 سالگی، امری طبیعی و موقتی است. زیرا کودکان در این سن، به تقویت مهارت‌های گفتاری و زبانی خود مشغول هستند. اگر از سن 2.5 سالگی به بعد شاهد لکنت زبان در کودک خود هستید، باید هر چه سریع تر، روند درمانی او را آغاز نمایید. جالب است بدانید، بخشی از درمان لکنت زبان کودکان در خانه و توسط والدین انجام می شود و بخش اصلی آن توسط مراکز گفتار درمانی صورت می پذیرد.

لکنت زبان در کودکان

  • وسط حرف کودک نپرید

بسیاری از والدین برای تصحیح کردن صحبت ‌های کودک، مدام وسط حرف او می پرند. این کار کاملا غلط است و سبب کاهش اعتماد به نفس کودک و افزایش استرس در او می شود. بهتر است به حرف ‌های او گوش دهید و اجازه بدهید تا خودش کلمات را به درستی ادا کند.

روش ‌های درمانی لکنت زبان در کودکان

  • به کودک خود راهکار ارائه ندهید

ارائه دادن هرگونه راهکار از قیبل دوباره گفتن کلمات، استفاده از اشارات ، دست زدن  و.. هیچ گونه تاثیری در درمان لکنت زبان کودک ندارد. در اغلب موارد این راهکارها می توانند، سبب تشدید لکنت زبان شوند؛ بنابراین لازم است برای درمان لکنت زبان به متخصص گفتاردرمانی مراجعه کرده و راهکارهای لازم را از او دریافت کنید.

  • از نگرانی‌ های خود بکاهید

نگرانی شما تاثیری در درمان لکنت زبان کودکتان ندارد، بلکه در مواردی آن را تشدید می کند. بروز این نگرانی سبب آگاهی کامل کودک از بیماری شده و استرس او را بیشتر می کند.

  • فعالیت ‌های غیر گفتاری کودک را افزایش دهید

لکنت زبان می تواند، اعتماد به نفس کودک را تا حد زیادی کاهش دهد و از رشد مهارت‌ های فردی و جمعی کودک جلوگیری کند. بهتر است، تمام انرژی خود را صرف تصحیح گفتار نکنید؛ بلکه زمانی از روز را به انجام فعالیت ‌های غیر گفتاری، مانند انواع بازی‌ های فکری، نقاشی کردن و… اختصاص دهید.

  • هیجان و استرس خانه را کم کنید

همانطور که بیان کردیم، استرس می تواند، درمان لکنت زبان در کودکان را با اختلال جدی مواجه سازد. دیدن دعوای والدین، تماشای فیلم ‌های ترسناک و بازی ‌های مهیج رایانه ای می تواند، سبب تشدید اختلالات گفتاری در کودک شود.

  • به فرزند خود احساس شرم را القا نکنید

بسیاری از والدین، کودکان دچار لکنت زبان را از حرف زدن در جمع منع می کنند. این کار سبب کاهش اعتماد به نفس و القای احساس شرم در آن ‌ها می شود. بهتر است، کودک خود را همانطور که هست بپذیرید. شما می توانید در کنار او بنشینید و با صبوری به حرف ‌های او توجه کنید و او را به حرف زدن در جمع تشویق کنید.

از جملات قابل فهم استفاده کنید

یکی از روش ‌های درمانی برای لکنت زبان کودکان، استفاده از عبارت‌ ها و جملات قابل فهم است. بیان کلمه‌ های پیچیده یا واژگان خارجی برای کودک سخت است؛ بنابراین می تواند، لکنت زبان آن‌ ها را بیشتر کند.

 

لکنت کودکان

 

اگر کودک شما دچار لکنت زبان است، باید هرچه سریع تر او را به مراکز گفتار درمانی ببرید تا متخصصان راهکارهای لازم برای درمان را به شما آموزش دهند. توجه داشته باشید که تاکنون هیچ گونه داروی شیمیایی یا سنتی برای درمان لکنت زبان تولید نشده است؛ بنابراین باید با استفاده از راهکارهای گفته شده در مراکز گفتار درمانی، از پیشرفت این عارضه در کودکان جلوگیری نمایید.لکنت زبان در موارد شدید و پیشرفته می تواند در فعالیت های اصلی روزمره کودک تاثیر منفی گذاشته و موجب افسردگی و گوشه گیری کودک شود.هرچه لکنت مدت زمان بیشتری ادامه یابد درمان سخت تر میشود.

جهت دریافت مشاوره و درمان لکنت زبان در کودکان می توانید با کلینیک گفتاردرمانی مهرا بهترین مرکز گفتاردرمانی در تهران کلینیک گفتاردرمانی در سهروردی تماس حاصل فرمایید.این مرکز گفتاردرمانی در عباس آباد واقع شده است و بهترین کلینیک گفتاردرمانی در شمال تهران میباشد.

‫0/5 ‫(0 نظر)

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *