کلینیک شنوایی سنجی و سمعک

کلینیک مهرا :: در این مقاله به بیان علائم، علل کم شنوایی و ارتباط کم شنوایی و زوال عقل میپردازیم.یکی از مسائل که باید به آن توجه داشت تاثیر کم شنوایی بر زوال عقل و بیماری های شناختی مانند آلزایمر و دمانس است.

مشکلات ابتلا به کم شنوایی و زوال عقل

کم شنوایی برای کسانی که به آن مبتلا هستند و عزیزانشان خسته کننده است. اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که با مشکلات راه رفتن، زمین خوردن و حتی کم شنوایی و زوال عقل نیز مرتبط است.

در مطالعات انجام شده دریافتند که کم شنوایی خفیف خطر زوال عقل را دو برابر می کند. از دست دادن متوسط ​​خطر را سه برابر می کند و افرادی که دچار نارسایی شنوایی شدید هستند پنج برابر بیشتر در معرض ابتلا به زوال عقل بودند.

پیوندهای بین کم شنوایی و زوال عقل

اسکن‌های مغزی به ما نشان می‌دهند که کاهش شنوایی ممکن است سرعت آتروفی در مغز را بیشتر کند. کم شنوایی همچنین به انزوای اجتماعی منجر می شود. ممکن است خیلی دوست نداشته باشید با مردم باشید و زمانی که هستید ممکن است آنقدر وارد گفتگو نشوید. این عوامل ممکن است احتمال ابتلا به کم شنوایی و زوال عقل را افزایش دهد.همچنین موجب افسردگی شود.

همانطور که راه می روید، گوش شما نشانه های ظریفی را دریافت می کند که به تعادل کمک می کند. لین خاطرنشان می کند که کم شنوایی این سیگنال های مهم را خاموش می کند. همچنین باعث می شود مغز شما برای پردازش صدا سخت تر کار کند. این چند کار ناخودآگاه ممکن است در برخی از پردازش های ذهنی مورد نیاز برای راه رفتن ایمن اختلال ایجاد کند و سبب کاهش تعادل در فرد شوند.

علل متعدد و علائم اولیه کم شنوایی و زوال عقل

همه چیز از ژن ها و قرار گرفتن در معرض صدا تا داروها، آسیب های سر و عفونت ها می تواند در کاهش شنوایی نقش داشته باشد. مشکل در تشخیص صداهای ملایم یا با صدای بلند اغلب اولین نشانه آسیب استریوسیلیا (سلول های مویی ظریفی است که امواج صوتی را به سیگنال های الکتریکی داخل گوش تبدیل می کنند). صداهای ملایم شامل مکالمات تلفنی یا نویز پس زمینه در رستوران ها می شود. صداهای بلند ممکن است شامل صدای کودکان باشد. صدای زنگ در گوش که وزوز گوش نامیده می شود، یکی دیگر از علائم اولیه کاهش شنوایی احتمالی است که در یک یا هر دو گوش شنیده میشود.

همچنین بخوانید :: درمان وزوز گوش

سلول‌های مغزی در افراد کم شنوا در هنگام تمرکز روی جملات پیچیده، کمتر فعال می‌شود. علاوه بر این موضوع، ماده خاکستری کمتری در نواحی شنوایی مغز دیده می‌شود. این اثرات به مرور زمان می‌توانند زمینه ساز بروز بیماری آلزایمر در سنین بالا شوند.

عوارض استفاده از سمعک در کم شنوایی

استفاده از سمعک هیچ اشکالی ندارد بلکه آنها به اکثر افرادی که آنها را امتحان می کنند کمک می کنند. و در این افراد، آنها می‌توانند همه تفاوت‌ها را در جهان ایجاد کنند – به مردم اجازه می‌دهند دوباره با دوستان و خانواده درگیر شوند و دوباره ارتباط بگیرند.

آیا عدم استفاده از سمعک خطرناک است؟

کاربران سمعک چند ماه تا چند سال قبل از دریافت سمعک برای کم شنوایی منتظر می مانند و در دریافت سمعک تعلل میکنند. اما در این مدت ارتباط با عزیزان سخت تر می شود و انزوا و خطرات سلامتی افزایش می یابد. بسیار مهم است که درصورت ابتلا به هر گونه کم شنوایی در طول زمان فعال باشیم. این موضوع نیازمند استفاده از سمعک برای جبران کم شنوایی و بهبود شنوایی به طور موثر است.همچنین خظر ابتلا به زوال عقلی و بیماری آلزایمر و دمانس به میزان زیادی کاهش می یابد.

کم شنوایی و زوال عقل

علل عدم استفاده از سمعک در افراد

اکثر افراد کم شنوا در اوایل آگاهی از کم شنوایی خود میگویند ::
شنوایی من آنقدرها هم بد نیست.»
استفاده از سمعک به این معنی است که من پیر شده‌ام و برای آن آماده نیستم.»
طبیعی است که نگران این باشید که کم شنوایی به این معنی است که پیر شده اید و بخواهید آن را پنهان کنید. بسیاری از افراد مبتلا به آسیب شنوایی به جای شرکت در گفتگوها و فعالیت ها، ساکت می نشینند، زیرا می ترسند مشکلات شنوایی آنها را درمانده یا کمتر از شایستگی به نظر برساند.در صورتیکه ارتباط با دیگران می‌تواند به مغز شما کمک کند جوان‌تر بماند و شما را درگیر زندگی کند.

دیگر عوامل عدم استفاده از سمعک

همچنین افراد کم شنوا میگویند ::
من از ظاهر سمعک خوشم نمی آید.
مدل های قدیمی گوشی های بزرگ و سوت دار را فراموش کنید. سمعک‌های امروزی نسبت به قبل کوچک‌تر (و کمتر به چشم می‌آیند) و شیک تر شده اند. حتی افراد مشهور (مانند رئیس جمهور سابق بیل کلینتون و تالار مشاهیر فوتبال مایک سینگلتری) با افتخار سمعک استفاده میکنند.
برخی افراد نیز معتقدند ::
شنیده ام که استفاده از سمعک سخت است.»
زمانی که شما و سیستم شنوایی مرکزی و مغزتان با سمعک خود را با زندگی تطبیق می دهید، یک دوره شکست وجود دارد. به همین دلیل است که اکثر پزشکان و مراکز شنوایی شامل یک دوره آزمایشی می‌شوند، بنابراین می‌توانید مطمئن شوید که نوع انتخابی شما چه مدل سمعک داخل گوشی (سمعک نامرئی) چه سمعک پشت گوش باشد و چه مدلی که در گوش شما قرار می‌گیرد برای شما مناسب است.

ارتباط کم شنوایی و زوال عقل

برخی از این مطالعات، ارتباطاتی را بین بیماری آلزایمر و کم شنوایی یافته‌اند. کاملا واضح است که افرادی که دارای کم شنوایی هستند، بیشتر از افراد سالم دچار مشکلات شناختی خواهند شد. اما این موضوع که کم شنوایی منجر به آلزایمر می‌شود یا بر عکس، هنوز به طور دقیق مشخص نیست.

انجمن ملی سالمندان، آلزایمر را این چنین تعریف می کند: کاهش عملکرد شناختی – تفکر، حافظه و استدلال و توانایی های رفتاری تا حدی که باعث اختلال در زندگی و فعالیت های روزانه فرد شود.

انواع مختلفی از زوال عقل وجود دارد که شایع ترین آن، آلزایمر است. آلزایمر حدود 700 هزار نفر در ایران را تحت تأثیر قرار داده است. بیماری آلزایمر می تواند خانواده های زیادی را درگیر کند، زیرا آن ها در خانه یا محیط درمانی سعی در کمک به فرد مورد نظر دارند. از آنجا که در آلزایمر عملکرد مغز مختل می شود، نیازهای فرد چه از نظر مالی و چه از نظر مراقبت شخصی می تواند خانواده را بسیار درگیر کند.

در سالمندان به خصوص افراد مبتلا به اختلالات شناختی استفاده از سمعک موجب حفظ روابط اجتماعی و فعالیت فرد در اجتماع میشود .همچنین میتواند سرعت بیماری را کاهش دهد.جهت بررسی میزان و نوع کم شنوایی و خرید سمعک مناسب با کلینیک سمعک مهرا بهترین کلینیک شنوایی سنجی و سمعک در تهران تماس حاصل فرمایید ::

02188740248-02188733901

‫5/5 ‫(1 نظر)

دیدگاه شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *